Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Eindelijk op weg…

| 18 reacties

Dinsdagmorgen 1 mei sliep Suriname uit op haar vrije ‘Dag van de Arbeid’. Wij hebben de ‘arbeid’ letterlijk genomen en waren de avond van te voren al druk bezig om alle dozen in plastic zakken te verpakken. Opgestaan om 05:00 uur om tegen 8:00 uur alles klaar te hebben wanneer de truck zou komen. Hij was op tijd!

We hebben alles ingeladen (jammer genoeg was er geen ruimte voor 42 pakken cement). We zouden die alsnog in Albina kopen (dachten we). De reis ging voorspoedig. Onze chauffeur reed niet te snel om vooral geen lading onderweg te verliezen. Vertrokken om 09:30 kwamen we rond 15:30 in Albina aan (135 km) waar we werden verwelkomd door Rob en Els Sussenbach.

De lading paste net niet in 1 kamer. Na alles te hebben uitgeladen was de douche een uitkomst en stond een heerlijke warme maaltijd voor ons klaar. We zijn vroeg gaan slapen want de volgende morgen zouden we om 07:00 uur worden opgehaald. De boot kwam vrijwel voor de deur te liggen en het laden kon weer beginnen. Het had tijdens het ontbijt flink geregend. De boot konden we laden in de zonneschijn. Daarna nog 12 drums voltanken met benzine en, o ja, de boot was zo vol dat er wederom geen plek meer was voor ‘ons’ cement…

Blijkbaar moeten dat later gaan kopen in Maripasula.

Dit schrijven we tijdens de tussenstop in de buurt van Stoelmanseiland. De hangmatten zijn gespannen. De rivier diende ons als bad en na een heerlijk bordje rijst met kip gaan we zo dadelijk maar ‘mat’.

We hebben via onze mobiel internet, dus maken we daar dankbaar gebruik van om jullie gelijk te informeren.

Hartelijke groet,

                            Marco en Marjolein

18 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.