Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Goede reis met behouden aankomst

| 19 reacties

3 mei ligt al weer meer dan een week achter ons. Inmiddels zijn we goed ingericht. We zijn dankbaar dat we een goede reis hierheen mochten hebben. De tweede dag in de boot was vrijwel zonder regen. We vertrokken rond 6 uur in de ochtend en waren al om 2 uur ’s middags op Lawa. Na aankomst moest de boot natuurlijk worden uitgeladen. Veel (kinder)handen maakten het werk licht. Tenminste wanneer je de kruiwagen niet te zwaar beladen had…

Van alle kanten kwamen mensen aangelopen om mee te helpen. Eerst werd alles uit de boot naar boven gedragen. Daarna in de brandende zon naar ons huis. Toen de boot leeg was (tenminste dat dachten we) lagen er nog 6 drums benzine op ons te wachten.

Twee gingen naar ons huis. De overige vier konden dichter bij de boot worden opgeslagen.

Terwijl de stroom dragers aan bleef houden, ontvingen Marjolein en Margaret alle dozen in het huis. Daarna konden zij nog aan de slag om alles uit te pakken en in de voorraadkamer op te bergen.

Gelukkig dat we vroeg aan waren gekomen. Om 17:00 uur konden we ons lekker baden in de rivier en was al het leed geleden.

Dankbaar en voldaan kijken we terug op een goede reis van Paramaribo naar Lawa. We zijn een flinke ervaring rijker. Reizen met de truck en de boot is ons best goed bevallen. Wat ons betreft best voor herhaling vatbaar…

Hartelijke groet,

Marco en Marjolein

19 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.