Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Hoe droog is ons voedsel?

| 9 reacties

We zitten volop in de experimenteerfase met onze gedroogde groenten en vlees. In het weekend kookt Marjolein, door de week staat Margaret in de keuken. Door deze taakverdeling heeft Marjolein in de week haar handen helemaal vrij voor taalstudie.

De dingen die we tot nu toe uitgeprobeerd hebben smaakten prima, maar we moeten wel goed kauwen. Dat is goed voor de spijsvertering zullen we maar zeggen. We merken wel dat de smaak door het droogproces wel wat verandert, maar tot nu toe is het experiment voor ons geslaagd.

De groenten en het vlees zijn nu al een maand of drie vacuüm en ze houden het prima! Onze eerste tomaten die we gedroogd hadden, waren nog niet droog genoeg. Al doende leert men en wat we nu meegenomen hebben, is allemaal okay. Het is wel elke keer bedenken wat met wat te combineren valt.

Een van de topgerechten voor ons is sopropo met zoutvlees. Alleen nog wat rijst erbij en smullen maar. Sopropo is een bittere groente, dus we kennen een aantal mensen die we dit gerecht absoluut niet voor kunnen zetten. Je moet met dit eten wel een goede planning hebben.

’s Avonds zetten we de groente en het vlees al in water om weer ‘zacht’ te worden. Dan kan Marjolein in de loop van de ochtend het eten klaar gaan maken, zodat rond het middaguur er een warme maaltijd op tafel staat. Het is echt heel bijzonder om te zien hoe veel vocht er opgenomen wordt. De bijgevoegde foto’s laten het verschil goed zien.

Hartelijke groeten vanuit de jungle,

Marco & Marjolein

 

9 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.