Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Klaar voor de start

| 1 reactie

Zondagochtend 29 mei j.l. zijn we weer geland in Suriname. We hebben een goede maand met heel veel vliegkilometers achter de rug. Wat was het fijn om mensen weer op hun werkplek te kunnen ontmoeten en mee te doen en mee te kijken in hun bediening.

Een van de vele keren dat we incheckten voor een vlucht

Manaus vanaf ons schip

Onderweg naar een zendingspost 450 km over de rivier

Marjolein spreekt in de kerk

World Team Manaus

De afgelopen maanden zijn we tussen de bedrijven door druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de CANADA reis. Het vertrek staat geboekt voor dinsdag 14 juni. De reis gaat via Trinidad naar Toronto en daarna door naar Calgary. In totaal doen we er drie dagen over. Daarna zullen we twee maanden in Canada blijven om samen met twee Wayana stellen reservaten te bezoeken, in kerken te spreken, oude bekenden op te zoeken en zoals het er nu uitziet veel nieuwe contacten op te doen.

Waar komt dit plan ook al weer vandaan?

In 2017 is Marco samen met Ipomadi op bezoek geweest bij het bestuur van de NEFC (Native Evangelical Fellowship of Canada). Toen werd de basis gelegd voor verdere samenwerking tussen de Wayana gelovigen en First Nations in Canada. Toen we in 2019 voor de tweede keer naar Canada gingen (toen 1 maand) waren we al met 6 personen. Twee Wayana stellen en M&M. Toen bleek hoe de verschillende ontmoetingen tot zegen waren voor de mensen die we spraken.

Uit de evaluatie van die reis kwam naar voren dat de Wayana Gods roepstem hebben gehoord om opnieuw hun ‘broeders en zusters’ in Canada te gaan bezoeken. Deze keer is het veel meer dan kennismaken. We zijn nu uitgenodigd om in 1 reservaat drie weken te logeren om de banden te verdiepen en samen te zien hoe God ons gebruikt om mensen te bereiken. Daarnaast zullen we ook nieuwe contacten gaan bezoeken. Zo is er in Toronto een kerk die ons graag wil ontvangen en meer wil leren over wat God onder de Wayana heeft gedaan.

We zien hoe de gemeente onder de Wayana de zendingsopdracht nu ook op grote afstand handen en voeten geeft. We zijn benieuwd naar de impact die dit gaat krijgen in Canada over de komende jaren.

De reis werd voorbereid als een groot geloofsavontuur. Het afgelopen jaar zijn we bezig geweest met Engelse les (online). Ook hebben de mensen gespaard om zelf een bijdrage te kunnen leveren in de kosten en er is gebeden om deuren te openen die God wil dat we binnen zullen gaan zodra we daar zijn.

Ook in de voorbereidingen zelf moesten deuren worden geopend. Het aanvragen van de visa is niet makkelijk geweest. Op verschillende momenten zakte de moed ons in de schoenen. Dat nu alles klaar is voor vertrek is vooral te danken aan de Here God die ons heeft geleid en dat Hij ons hart heeft gevuld met vertrouwen en geloof.

Wayana Team klaar voor vertrek

Nu we voor ons vertrek staan zien we dat ons budget vooral uit ‘eigen middelen’ is voorgeschoten.

Tickets zijn geboekt en visa zijn betaald. Als we op reis gaan komen daar nog allerlei kosten bij: Reisverzekering, Covid-testen, voeding onderweg, hier en daar een slaapplaats, reiskosten (een enkele keer autohuur en benzine) enz.

Onze begroting laat een ‘gat’ zien van Euro 9.500. Toch weerhoudt dit ons er niet van op reis te gaan in de verwachting dat in de financiën voorzien zal worden. Twee kerken in Canada hebben al een bijdrage gedaan. De eigen bijdrage van de deelnemers brengen ze mee wanneer ze volgende week naar de stad komen.

Wanneer u mee wilt doen aan dit geloofsavontuur, dan kan dat door middel van gebed of een financiële bijdrage via Project Wayana Canada

Eén reactie

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.